Spekkoek

Ingredienten:
Veel tijd ;)
12 eieren. (kamertemperatuur)
300 gr boter. (kamertemperatuur)
150 gr bloem.
250 gr suiker.
2 zakjes vanillesuiker.
8 tl kaneel
2 tl anijspoeder.
2 tl nootmuskaat.
2 tl kardemompoeder.
1.5 tl kruidnagelpoeder.
Extra nodig. Mixer, 2 gelijke opscheplepels. 4 kommen, springvorm van 20 cm doorsnee, oven met grillfunctie.
Bereidingswijze:
Splits de eieren en klop de eiwitten tot er pieken onstaan.
Zet dit opzij voor later.
Klop de boter met de suiker romig en voog daarna de eigelen toe.
Klop dit tot het een homogene massa is en voeg dan de gezeefde bloem toe.
Daarna kan je de eiwitten er luchtig doorheen spatelen.
Als je dit gedaan hebt kan je de helft van het beslag in een andere kom doen en daar doe je dan de kruiden bij.
Je hebt nu dus 2 kleuren beslag.
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Begin eerst met een laagje van het lichte beslag en zet dit 5 minuten onder de gril.
Daarna een heel dun laagje van het bruine beslag en zet dit ook 5 minuten onder de grill.
Zorg dat de laagjes heel dun zijn ( je mag er bijna doorheen kijken)
Op de helft van de spekkoek kan je de laagjes 3 minuten grillen.
Het laagje moet droog zijn voordat je het volgende laagje erop doet.
Herhaal dit en eindig met een bruin laagje.
Trek voor het maken van een spekkoek 3 uur uit.
Eet smakelijk.