Gestoofde rode kool met appel
Dit recept is voor 1 rode kool van 1 kg.
Als de rode kool zwaarder is moet de de ingredienten aanpassen.
Ingredienten:
1 rode kool.
2 laurierblaadjes.
6-8 kruidnagels.
1 el appelstroop
2 el azijn.
1 tl suiker.
2 jeneverbessen.
2 appels (goudreinetten of jonagold)
1 el boter.
Zout.
Bereidingswijze:
Haal de buitenste bladeren van de rode kool en snij de rode kool fijn met behulp van een broodmes of kaasschaaf.
Doe dit in een grote pan en voeg een klein beetje water toe.
Voeg de laurierbladeren, kruidnagels, jeneverbessen en een beetje zout toe ( ik gebruik een thee ei voor de kruidnagels en jeneverbessen zodat ik niet zo hoef te zoeken ;) )
Breng aan de kook en voeg de appelstroop, suiker en azijn toe en roer goed door.
Laat dit een half uurtje op een laag vuurtje stoven met de deksel op de pan.
Schil de appels en snij ze in stukken.
Voeg deze bij de rode kool en roer goed door.
Laat nog een half uurtje stoven tot de appels gaar zijn.
Maak eventueel op smaak met nog wat zout, suiker of azijn.
Voeg op het laatst een klontje boter toe.
Eet smakelijk.