Basis recept cupcakes (12 stuks)

26-09-2013 09:01

Wat dit recept zo bijzonder maakt is dat er zonnebloemolie word gebruikt in plaats van boter.

Dit zorgt ervoor dat de cupcakes minder droog zijn en ik moet zeggen dat ze ook verrassend luchtig zijn.

Het recept is van Rudolph van Veen.

Ingredienten:

200 gr bloem.

7 gr bakpoeder.

220 gr suiker.

180 ml melk

60 ml zonnebloemolie.

1 ei

Merg van 1 vanillestokje.

Snuf zout.

Extra nodig: mixer, 2 kommen, een cupcakehouder en papieren cupcakevormpjes.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe eerst alle droge ingredienten bij elkaar in 1 kom en alle natte ingredienten en de vanillemerg in een andere kom.

Mix de natte ingredienten goed door elkaar en voeg beetje bij beetje de droge ingredienten toe.

Mix goed door en vul de vormpjes.

Bak de cupcakes in 25 minuten gaar . (je kan controleren of ze gaar zijn door er met een sateprikker in te prikken en als deze er schoon uit komt zijn ze gaar)

Je kan eindeloos varieren door er bv bosbessen, chocolade, stukjes appel met kaneel of noten aan toe te voegen.

Je kan ook 50 gr bloem weg laten en daarvoor in de plaats cacao gebruiken voor chocolade cupcakes.

En je kan ze versieren met vanalles en nog wat.

 

Eet smakelijk.