Vissticks met remouladesaus (8 stuks)
Ingredienten voor de vissticks:
Een flink stuk kabeljauwfilet of een anders soort stevige witvisfilet (vraag de visboer om een recht stuk)
1 bosje dille.
1/2 bosje peterselie.
1 citroen
1 ei
Peper en zout.
1 pakje paneermeel en bloem.
Ingredienten voor de saus:
1/4 pot mayonaise.
2 tl mosterd.
1 el kappertjes.
2 ansjovis.
2 augurken.
1/2 bosje peterselie.
1/2 el gedroogde dragon
2 augurken.
Bereidingswijze:
Dep de vis droog en controleer of er nog graten in zitten.
Besprenkel met citroensap en bestrooi met peper en zout en zet de vis even opzij.
Nu gaan we eerst de remouladesaus maken.
Hak 1 half bosje peterselie fijn en voeg dit samen met de mosterd en dragon bij de mayonaise.
Voeg daarna de 2 fijngewreven ansjovisfilets, fijngehakte kappertjes en fijngesneden augurkjes toe en roer alles goed door elkaar.
Je kan er eventueel nog een fijngesneden hardgekookt ei toevoegen maar dat hoeft niet.
Zet de saus tot je het gaat gebruiken in de koelkast.
Nu gaan we de vissticks maken.
Hak het bosje dille en de andere helft van het bosje peterselie fijn en vermeng dit met het paneermeel.
Snij de filet in gelijke rechte stukken
Haal deze door de bloem.
Daarna haal je ze door het ei en daarna door het paneermeel.
Bak de vissticks in een koekenpan met olie op hoog vuur tot ze bruin en knapperig zijn.
Serveer de vissticks met remouladesaus.
Erg lekker bij gebakken aardappeltjes en een frisse groene salade.
Eet smakelijk.