Tortilla chips met avocadodip.

25-09-2013 11:43

Ingredienten:

2 rijpe avocados.

1 tomaat.

2 tn knoflook.

2 el creme fraiche.

1 kleine rode ui.

Een klein beetje citroensap.

1 zak tortillachips.

 

Bereidingswijze:

Ontvel de tomaat door hem op verschillende plaatsen in te prikken en een paar seconden in kokend water te dompelen.

Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

Snipper het uitje en de knoflook fijn.

Snij de avocado's doormidden en verwijder de pitten.

Haal ze leeg met een eetlepel en besprenkel het vruchtvlees met een beetje citroen tegen het verkleuren en prak fijn met een vork.

Voeg de fijngesnipperde ui en knoflook, tomatenstukjes en creme fraiche toe en maak op smaak met zout.

Serveer met tortillachips ( kan ook met komkommer, wortel of iets anders gezonds geserveerd worden)

 

Eet smakelijk.