Tiramisu met chocolademelk (4 pers)

25-09-2013 08:48

De orginele versie bevat rauwe eieren en aangezien dit nogal risico's met zich mee kan brengen heb ik het vervangen door slagroom.

Ingredienten:

1 pak lange vingers.

250 gr mascapone.

250 ml slagroom.

100 gr suiker

Eventueel amaretto of strohrum.

Extra nodig: Vierkante ovenschaal van 25 cm doorsnee en een mixer.

 

Bereidingswijze.

Maak een paar koppen sterke chocolade melk van echte cacao en laat deze afkoelen.

Als het afgekoeld is kan je er eventueel een scheutje drank in doen.

Klop de slagroom lobbig met de suiker en zet opzij.

Klop de mascapone los en voeg daar de slagroom bij en zorg dat het een homogene massa wordt.

Doop de lange vingers in de chocolademelk en leg ze met de gesuikerde kant naar boven in een schaal.

Doe daar 1/3 van het mascaponemengsel op en dan weer een laag in chocolademelk gedoopte lange vingers en dan weer een laag mascapone mengsel.

Herhaal dit nogmaals en als laatste heb je een laagje mascaponemengsel.

Zet dit in de koelkast en laat minstens 8 uur opstijven.

Daarna kan je de tiramisu eventueel nog versieren met aardbeien of chocolade strooisels.

 

Eet smakelijk.

De chocolademelk kan je vervangen door een paar koppen hele sterke koffie en dan heb je de traditionelere versie.