Rotolo met een vulling van spinazie, champignons en ricotta. (2 pers)

25-09-2013 08:43

1 x Pastadeeg voor 2 personen.

Ingredienten voor de vulling:

400 gr diepvries bladspinazie.

1 Bakje kastanje champignons.

1 Bakje ricotta. (als deze te nat is even uit laten lekken)

Parmezaanse kaas naar smaak.

Knoflook en verse Italiaanse kruiden.

Peper en zout.

 

Ingredienten tomatensaus:

Olijfolie.

Blik tomatenstukjes.

Knoflook, 1 ui,verse kruiden en peper en zout.

 

Verder heb je een schone (niet met wasverzachter gewassen) theedoek, stuk keukentouw en een grote pan nodig.

Bereidingswijze:

Maak het deeg volgens de aanwijzing (zie recept Basisdeeg voor pasta)

Bak de champignons op hoog vuur in een beetje olie en voeg op het laatst de knoflook en kruiden toe.

Laat dit afkoelen.

Zet een grote pan met water met zout op.

Het beste is een visketel of een hele grote braadpan.

Rol het deeg nu zo dun mogelijk met een pastamachine of een deegroller uit tot er een rechthoekige flap ontstaat en snij dit indien nodig bij. ( de deeglap moet iets van een half bierviltje dik zijn)

Leg de deeglap op de theedoek.

Doe daar de uitgelekte spinazie op en verdeel dit goed.

Rondom mag er nog 2 cm deeg over zijn.

Doe hierop de champignons en daarna de Parmezaanse kaas

Verdeel hierover de ricotta.

Met peper en zout bestrooien.

En nu komt het moeilijke deel.

De flap moet je nu voorzichtig en strak oprollen met behulp van de theedoek.

De rol die je nu hebt moet je weer in de theedoek rollen.

Knijp de uiteinden goed bij elkaar en bind goed vast met 2 stukjes touw.

Bind ook in het midden op een paar plaatsen de rol vast met een stuk touw.

Laat de rol voorzichtig in het kokende water zakken.

Tip: Laat een stuk touw uit de pan hangen om de rol later gemakkelijker uit de pan te kunnen halen

Dit moet nu ongeveer 1/2 uur koken.

Kijk regelmatig of de rol nog onder water staat en indien nodig water bijvullen.

Ondertussen kan je de tomatensaus maken.

Fruit de gesnipperde ui aan in de olie.

Blik tomatenstukjes, knoflook, kruiden, toevoegen en laten pruttelen.

Op smaak maken met peper en zout.

Na een half uur de rol uit het water halen en de touwtjes en theedoek verwijderen.

De rol kan je nu even laten afkoelen voordat je hem gaat snijden.

Snij de rol in plakken van 3 cm.

Leg de plakken op een bord en doe er iets van de tomatensaus overheen.

Maak af met nog wat Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, olijfolie en eventueel nog wat zout naar smaak.

Eet smakelijk

Tip: Je kan ik plaats van spinazie ook rucola gebruiken maar deze moet je dan wel even fijn malen in een blender of keukenmachine.