Ravioli met een vulling van rucola en ricotta en een pestodressing (2 pers)

19-12-2013 15:38

1 x pastadeeg voor 2 pers.

Ingredienten voor de vulling:

1 zakje rucola.

1 bakje ricotta.

2 tn knoflook.

6 zongedroogde tomaten op olie.

5 blaadjes basilicum.

Geraspte parmezaanse kaas.


 

Bereidingswijze:

Maak het pastadeeg volgens de beschrijving en leg het deeg in de koelkast. (zie basisrecept voor pastadeeg)

Maal de rulola, basilicum, knoflook, en tomaten fijn in een keukenmachine of blender en voeg dan de ricotta toe.

Voeg naar smaak parmezaanse kaas toe en roer goed door elkaar zodat er een smeuige massa ontstaat.

Zet dit in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit met een deegroller of pastamachine zodat er een dunne lap ontstaat.

Steek hier rondjes uit en als het deeg op is kan je de ravioli gaan vullen. ( zie beschrijving ravioli met champignonvulling)

Maak intussen de pesto ( zie pestorecept in het kopje sauzen en dressings)

Kook de ravioli gaar in gezouten water en serveer direct met een beetje pesto.

Je kan het afmaken met een scheutje olijfolie, geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Je kan er ook een salade van rucola en cherry tomaatjes bij serveren.


 

Eet smakelijk.