Ravioli met champignonvulling en tomatensaus (2 pers)
1 x pastadeeg voor 2 personen.
Ingredienten voor de vulling:
Bakje kastanjechampignons.
1 tn knoflook.
Paar takjes tijm.
Parmezaanse kaas.
Peper en zout.
Olie om in te bakken.
Ingredienten voor de saus:
1 blik gepelde tomaten.
1 fijngesnipperde ui.
1 tn knoflook.
1 el italiaanse kruiden.
Olie om te bakken.
Bereidingswijze:
Maak het deeg volgens recept (zie basisdeeg voor pasta) en leg het in de koelkast.
Snij de champignons en bak deze in de olie.
Voeg later de tijmblaadjes en knoflook toe.
Doe het champignonmengsel met de stukjes parmezaanse kaas in een blender of keukenmachine en draai het tot een gladde pasta.
Zet dit weg voor later gebruik.
Ondertussen kan je de saus maken.
Fruit het fijngesnipperde uitje aan in de olie en voeg later het fijn gesneden teentje knoflook toe.
Voeg dan het blik gepelde tomaten en de kruiden toe en laat dit op een zacht vuurtje pruttelen.
Nu komt het leukste deel, de ravioli maken.
Rol het deeg uit met een deegroller (of pastamachine) tot een bijna doorzichtige lap.
Ik heb geleerd dat als je het deeg in delen uitrolt dit veel gemakkelijker werkt.
Steek met een glas of een andere vorm rondjes uit de deeglap en leg deze weg.
Als je alle rondjes klaar hebt kan je ze gaan vullen.
Neem 1 rondje deeg en leg hier 1 tl van de vulling op.
Neem een 2e rondje en leg dat over de vulling heen.
Druk de randen goed op elkaar en zorg dat er geen lucht in de ravioli zit.
Deze kunnen gaan barsten als je ze gaat koken.
Als je de ravioli gemaakt hebt doe je de ravioli in delen in een pan met kokend water en haalt ze met een schuimspaan uit het water als ze gaar zijn..
Over het algemeen is de ravioli gaar als deze boven komt drijven maar je moet even voor jezelf kijken hoe "al dente" je de ravioli wilt hebben.
Verdeel de ravioli over 2 borden en doe hier iets van de saus over.
Je kan het nog afmaken met geraspte parmazaanse kaas, pijnboompitjes en een paar blaadjes basilicum.
Eet smakelijk.