Kip met broccoli, rode paprika en champignons (2 pers)
Ingredienten:
2 kipfilet.
1 rode paprika.
1 stronk broccoli.
1 bakje champignons.
2 tn knoflook.
4 lenteuitjes.
2 el sojasaus.
2 el oestersaus.
2 tl maizena.
2 tl sesamolie.
Olie om in te bakken.
Bereidingswijze:
Snij de roosjes van de broccoli, de paprika in repen en de champignons in vieren.
Maak een sausje van de sojasaus, oestersaus en maizena, voeg 150 ml water toe en zet opzij.
Snij de kip in stukken.
Verhit een wok en bak de kip rondom bruin in de olie.
Haal de kip uit de wok en doe de broccoli in de wok en roerbak deze kort.
Voeg later de paprika, champignons en uitgeperste knoflook toe en roerbak kort.
Voeg het sausje van de soja- en oestersaus toe en roer goed door.
Voeg de kip weer toe en laat langzaam garen op een klein vuurtje tot de broccolie beetgaar is.
Snij de lenteuitjes in kleine ringen en voeg deze toe.
Voeg als laatste de sesamolie toe.
Lekker met gekookte witte rijst.
Eet smakelijk.