Gekruide gehaktballetjes in pindasaus (4 pers)
Ingredienten gehaktballetjes:
400 gr rundergehakt.
1 ei.
1 fijngesnipperd uitje.
2 el ketjap.
1 tn knoflook.
Sambal naar smaak.
Paneermeel
Ingredienten pindasaus:
4 a 5 volle eetlepels pindakaas (met stukjes)
1 tn knoflook.
Ketjap.
1 el bruine basterdsuiker.
Melk (of water)
Sambal naar smaak.
Bereidingswijze:
Meng het gehakt met het uitje, knoflook, sambal, ei, en ketjap door elkaar tot alles goed vermengt is.
Voeg daarna het paneermeel toe tot je een stevige massa krijgt.
Let op dat het niet te droog wordt.
Maak gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal.
Bak ze rondom bruin in zonnebloem olie en laat op een klein vuurtje alles gaar worden.
De pindasaus:
Doe een klein beetje olie in een pannetje en fruik de knoflook zachtjes aan.
Doe hier de sambal en de pindakaas bij en laat de pindakaas oplossen.
Doe hier de suiker bij en roer goed door.
Verdun de pindakaasmassa met melk of water tot de gewenste dikte.
Voeg naar smaak ketjap en eventueel nog wat sambal toe.
Serveer de gehaktballetjes en pindasaus apart in een kom en geef daar prikkers of kleine vorkjes bij zodat de balletjes in de pindasaus gedoopt kunnen worden.
Eet smakelijk.