Frittata met aardappel, chorizo, champignons, olijven. tomaatjes en peterselie

25-09-2013 08:50

Ingredienten:

4 eieren.

50 ml room.

2 aardappels.

1 stukje chorizo.

5 grotere champignons.

5 zwarte olijven.

5 cherrytomaatjes.

1 half bosje peterselie.

100 gr geraspte kaas.

Extra nodig, Kleine koekenpan van 20 cm.

 

Bereidingswijze:

Schil de aardappels, snij in schijfjes en kook deze beetgaar.

Giet af en spoel ze af met koud water.

Snij de champignons in dunne plakken.

Snij de chorizo in kleine stukjes.

Halveer de tomaatjes en olijven.

 

Bak als eerste de chorizo in de droge koekenpan.

Voeg daarna de aardappels en champignons toe en bak dit even door.

Door het vet wat in de chorizo zit hoef je geen olie toe te voegen.

Voeg dan de tomaatjes en olijven toe en laat even garen.

Klop de eieren met de room los en voeg de peterselie en geraspte kaas toe.

Giet het eiermengsel bij de gebakken mengsel laat dit langzaam gaar worden op het allerkleinste vuurtje (het liefst met een vlamverdeler er tussen) met een deksel op de pan.

Als de bovenkant van de frittata droog is kan je met behulp van de deksel de frittata keren en de andere kant nog even laten doorgaren.

Als de frittata klaar is kan je hem in stukken snijden en serveren.

Dit mag zowel koud als warm zijn.

Eet smakelijk.

Tip: Probeer dit recept ook eens met spinazie, ham en paprika.