Chiabatta met olijven en tomaten tapenade en mozzarella.

25-09-2013 08:51

Ingredienten:

1 chiabattabrood.

2 bollen mozzarella.

1 halve pot zwarte olijven.

2 tn Knoflook.

1 el kappetjes.

Een paar blaadjes basilicum.

Een klein scheutje olijfolie ( extra vergine)

1 klein potje zongedroogde tomaten.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Bereidingswijze olijventapenade:

Doe de olijven samen met 1 tn knoflook, kappertjes 2 zongedroogde tomaten en basilicum in een keukenmachine of blender en maal fijn.

Voeg een klein beetje olie toe tot je een smeuige massa krijgt.

 

Bereidingswijze tomatentapenade:

Doe de zongedroogde tomaten en 1 tn knoflook in een blender of een keukenmachine en maal fijn tot je een smeuige massa krijgt.

Voeg desgewenst nog wat olie toe uit het potje waar de tomaten in gezeten hebben.

Bereidingswijze:

Snij de chiabatta in plakken van 1.5 cm dik en leg deze op een rooster.

Smeer de tapenades over de sneetjes chiabatta en doe op elk sneetje een dun plakje mozzeralla.

Bak in ongeveer 10 minuten af in de oven.

De mozzerella moet gesmolten zijn en mag iets verkleurd zijn.

 

Eet smakelijk.