Bladerdeeghapjes met kip, kerrie, aardappel en erwtjes. ( 8 stuks )

25-09-2013 08:52

Ingredienten:

4 plakjes bladerdeeg.

1 kleine kipfilet. (of gebruik een restje wat over is van een avondmaaltijd)

1 aardappel.

1 el kerriepoeder.

Klein handje diepvrieserwtjes.

1 losgeklopt ei.

Zout

 

Bereidingswijze:

Kook de kip in water met een bouillonblokje gaar en laat afkoelen.

Snij deze daarna in kleine stukjes.

Schil de aardappel snij deze in kleine stukken en kook dit beetgaar.

Ontdooi de plakken bladerdeeg en snij ze doormidden.

Bak de kip, aardappels, en kerriepoeder en voeg daarna de diepvrieserwtjes toe.

Maak op smaak met zout.

Laat de vulling afkoelen en leg op 1 helft van de bladerdeeg ongeveer 1.5 tl vulling en vouw het pakketje dicht.

Zorg dat je de randen goed dicht vouwt anders loopt de vulling er tijdens het bakken uit.

Smeer wat losgeklopt ei over de pakketjes en bak ze in de oven zoals op de verpakking aangegeven staat.

 

Eet smakelijk!