Beef wellington (2 pers)

18-12-2013 00:00

 
 

Het belangrijkste is dat je een goede kwaliteit vlees gebruikt.

Ik heb ossenhaas gebruikt maar als je dit te duur vind kan je ook een goede kwaliteit biefstuk gebruiken.

Ingredienten:

1 stuk ossenhaas van 400 gr

8 niet te dunne plakken parmaham.

2 bakjes kastanjechampignons

6 plakken bladerdeeg.

Een paar takjes tijm.

2 tn knoflook.

Engelse mosterd.

1 losgeklopt ei.

Peper en zout

Olie om in te bakken.

Huishoudfolie.

Bereidingswijze:

Bestrooi de ossenhaas royaal met peper en zout en bak hem rondom aan in de olie.

Haal de ossenhaas uit de pan en smeer hem royaal in met mosterd.

Het is belangrijk dat je dit meteen doet na het bakken zodat de mosterd goed in het vlees kan trekken.

Maal de champignons en de knoflook fijn in een keukenmachine of blender

Bak dit mengsel samen met de tijm in een droge koekenpan tot al het vocht verdwenen is.

Het is belangrijk dat dit mengsel zo droog mogelijk is.

Laat het afkoelen op een bord.

Rol een royaal stuk huishoudfolie uit op het aanrecht en leg hier dakpansgewijs de parmaham op en bestrook dit royaal met peper..

Smeer het afgekoelde champignonmengsel gelijkmatig over de parmaham en leg hier de ossenhaas op.

Wikkel de parmaham heel strak over de ossenhaas met behulp van de huishoudfolie en leg de rol in de koelkast.

Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een rechthoekige lap.

Haal de ossenhaas uit de koelkast en verwijder de folie.

Leg de ossenhaas op de plak bladerdeeg en wikkel de rol in de bladerdeeg.

Plak de uiteinden goed vast met ei zodat deze niet open kan gaan tijdens het bakken.

Anders loopt al het vocht eruit en dat is zonde.

Wikkel de rol weer heel strak op in huishoudfolie en leg deze weer in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal de rol uit de koelkast, verwijder de huishoudfolie en smeer losgeklopt ei op de bovenkant van de rol.

Bestrooi de rol met grof zeezout en bak de beef welligton in ongeveer 35 minuten gaar. ( is een beetje afhankelijk van de dikte van de ossenhaas )

Hieronder nog een link met de bereidingswijze.

Eet smakelijk.


 

https://www.youtube.com/watch?v=5uXIPhxL5XA