Basisdeeg voor pasta (2 pers)

25-09-2013 08:44

Ingredienten:

200 gram bloem tippo 00 ( verkrijgbaar in de Italiaanse speciaalzaak)

Je kan ook gewone bloem gebruiken maar de tippo 00 is echt lekkerder.

2 eieren op kamertemperatuur.

Snuf zout en een beetje olijfolie

 

Bereidingswijze:

Stort de gezeefde bloem op een werkblad en maak er een kuiltje in.

Breek de eieren en doe deze samen met de olie en het zout in het kuiltje.

Klop met een vork de eieren los en voeg beetje bij beetje de bloem toe tot je een samenhangend mengsel is en je het kan gaan kneden.

Als het deeg te droog is kan je wat water toevoegen en als het te nat is wat bloem.

Kneed het deeg minstend 10 minuten tot het een soepel en elastisch deeg is.
Als je het deeg doorsnijd en er zitten kleine luchtbelletjes is heb je genoeg gekneed.

Doe de deegbal in een stuk huishoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

Daarna is het deeg goed om te gaan verwerken in een heerlijk pastagerecht.