basisdeeg voor pasta (2 pers)
Basisdeeg voor pasta (2 pers)
200 gram bloem tippo 00 (verkrijgbaar bij de Italiaanse speciaalzaak )
Je kan gewone bloem gebruiken maar ik heb gemerkt dat tippo 00 lekkerder is.
2 eieren op kamertemperatuur snuf zout en een beetje olijfolie
Stort de gezeefde bloem op een werkvlak en maak er een kuiltje in.
Breek de eieren en doe dit samen met de olie en zout in het kuiltje.
Klop de eieren los met een vork en voeg beetje bij beetje de bloem toe.
Doe dit net zolang tot je een samenhangend mengsel krijgt wat je kan kneden.
Als het deeg te nat is doe je er een beetje bloem bij en als het te droog is een beetje water.
Kneed het deeg minstens 10 minuten tot je een soepel deeg hebt.
Als je het deeg doorsnijd en je ziet kleine luchtbelletjes heb je goed gekneed.
Doe de deegbal in een stuk huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast.
Daarna is het deeg te verwerken voor een overheerlijk pastagerecht.